Troeven

leerlingenbegeleiding

Leerlingenbegeleiding

Je mag rekenen op een persoonlijke begeleiding op maat volgens je eventuele noden. Competente mensen staan voor je klaar en volgen je regelmatig op.

Gambia

Projectwerking

De school is vele projecten rijk: relationele vormingsdag, veilig op het internet, dag van de fair trade …; maar we gaan ook internationaal met ondersteuning in Hongarije, Gambia en Malawi.

ligging

Centrale ligging

Onze school is centraal gelegen en vlot bereikbaar met de fiets en het openbaar vervoer. (lees meer)

banner

Warm en persoonlijk

We maken het graag gezellig op school: er is een zelf ingerichte ontspanningsruimte, muziek op de speelplaats tussen de middag en activiteiten, zoals bv. free running in de sportzaal.

banner

Degelijke infrastructuur

De praktijklessen kunnen rekenen op een degelijke en aangepaste infrastructuur. Zo is er een keuken met kookeilanden, salons voor de Haarzorg en veel faciliteiten voor de Schoonheidsverzorging.

multimedia

Ondersteuning multimedia

Naast beamers in de meeste lokalen, zijn er verschillende pc-lokalen. Ook laptops kunnen ingezet worden en zelfs een stemversterker tijdens eventuele gidsbeurten.

inspraak

Inspraak

Elke klas stelt een vertegenwoordiger aan die van zich kan laten horen in de leerlingenraad. Zo zijn er al verschillende ideeën verwezenlijkt, zoals bv. een zelf uitgewerkte en gezellige ontspanningsruimte.

ontmoeting

Ontmoetingsmomenten

Verschillende activiteiten bieden de mogelijkheid om elkaar beter te leren kennen: de ontmoetingsnamiddag voor de eerstejaars op de eerste schooldag, vormingsdagen …

ervaringsgericht

Ervaringsgericht

Veel lessen bouwen momenten in, waarbij de leerlingen zelf kunnen ervaren en experimenteren. Want al doende leer je, denken we dan en het is ook leuk de handen eens uit de mouwen te kunnen steken.

toekomstgericht

Toekomstgericht

De kans dat je na het behalen van je diploma of getuigschrift direct op de werkvloer aan de slag kunt, is groot. Tijdens je opleiding kreeg je namelijk een aangepast programma met oog voor een toekomstige werksituatie.

3STW Afrikaans

Oog voor je leefwereld

Zowel tijdens de les, als bij het aanbod van activiteiten en vormingsmomenten houden we rekening met wat je persoonlijk raakt in je leefwereld (relaties, maatschappelijke invloeden …)

kansen

Kansen bij de vleet

Afhankelijk van je persoonlijke situatie krijg je allerlei kansen om bij te benen: remediëringen, inhaallessen, aangepaste lectuur, taalcontracten ...